
Salt – Vi får alt for meget
Se min blog om boger på www.boginspirationen.dk
Se min blog om sundhed og wellness www.bykarina.dk
se min blog om juleinspiration på www.juleinspirationen.dk
Salt er et af de næringsstoffer som vi mennesker skal have. Desværre får vi i vores moderne verden alt for meget Dette skyldes at salt ofte bruges i konserveringen af vores fødevarer og mange bruger alt for meget i deres mad. Salt består af 40% natrium og 60% klorid. Det gode ved salt er at vores krop har brug for natrium. Desuden har både hjertet og musklerne brug for salt for at kunne fungere.
Dog kan et overdrevet forbrug øge udskillelsen af calcium og derved give knogleskørhed.
- Det er også vigtigt at være opmærksom på hvor meget du indtager – fordi overdrevent indtag kan give
- Forhøjet blodtryk
- Hjertekar sygsomme
- Blodpropper
- Mavekræft
Så et godt råd er at være opmærksom på hvor meget du indtager og om noget af saltet ikke kan undværes. Mange krydderier kan give en god smag i maden, så du kan undvære saltet.
Miljø og fødevareministeriet udgivet følgende pjeceSpis mad med mindre salt.
Miljø og fødevarestyrelsen har udgivet følgende vejledning Vejledende reduktionsmål for salt i fødevarer – saltlisten
Til andre sider
Forside
Bær
Frugt
Grøntsager
Krydderier
Kogebøger
Madopskrifter
Madblogs
Seværdigheder
Rejser
Alt muligt andet
Leave a Reply