
Spinat og sundhed
Jeg Elsker spinat, det ved sikkert alle der har læst med på denne blog. Ud over fordelen ved at grøntsagen smager godt, så er det også en sund spise. Grøntsagen kan bl.a. med fordel bruges i supper eller i salater.
Spinat er en grøntsag som er kendt for dens spiselige grønne blade. af beslægtede arter kan nævnes bl.a. rødbede og sukkerroe. Grøntsagen kommer oprindeligt fra Sydvestasien.
Når du har med spinatblade at gøre, skal du huske at vaske dem godt, da der ofte er jord og sand mellem blade og stilke.
5 gode grunde til at spise grøntsagen
- Jern
Spinat er rig på Jern. Jern spiller en central rolle i produktionen af røde blodlegemer, der hjælper med at transportere ilt rundt i kroppen
- Forebygger kræft . Forskning viser, at grøntsagen har stoffer i sig som forebygger visse former af kræft. Egenskaber der eksempelvis har vist sig gode til at begrænse væksten af kræftsvulster. Desuden har spinat vist sig effektiv til at yde beskyttelse imod prostatakræft.
- Godt for synet. Spinat indeholder stoffet Lutein, som er med til at absorbere den skadelige UV-stråling. Grøntsagen er desuden en god spise for at forebygge grå stær.
- Sunde knogler
- Grøntsagen er rig på Vitamin K, som er afgørende for at opretholde sunde knogler.
Spinat og sundhed
Held og lykke med at spise denne dejlig grøntsag, som virkelig er rig på vitaminer. Ifølge bogen Mad er din medicin af Jean Carper, skal du dog passe på med ikke alt for meget spinat (i store mængder). For spinat er en oxalatholdig fødevare, hvor man ved indtag kan opleve en stigning i urinens indhold af oxalat, som i forbindelse med kalcium kan danne nyresten. Så alt er godt med måde 🙂
Kilde BBC Goodfood
Til andre sider
Forside
Bær
Frugt
Grøntsager
Krydderier
Kogebøger
Madopskrifter
Madblogs
Seværdigheder
Rejser
Alt muligt andet
Leave a Reply