Timian – Det duftende krydderi som er godt for halsen

Timian – Det duftende krydderi som er godt for halsen

Timian er rigtig dejlig krydderurt, som er kendt af mange. Krydderiet dufter skønt og er yderst velegnet til at have stående i enten køkkenvinduet, altankassen eller i haven.

I naturen vokser krydderiet på velegnede steder med masser af sol i enten Europa eller i Asien.

A.
Har du ondt i halsen, så kan det hjælpe at gurgle munden med et kraftigt afkog af Timian tilsat honning. Timian indeholder garvesyre og flygtige olier (Tymol), som har rensende egenskaber. Derfor er krydderiet også godt at indtage, hvis du har ondt i halsen, astma, bronkitis eller bare en tør hoste.

Grunden hertil er at Timian danner en beskyttende hinde rundt om slimhinderne. Og samtidig virker olien med de rensende egenskaber slimopløsende              

Du kan lave din Timian afkog ved at bruge en liter kogt vand og en spsk tørret Timian. Lad teen trække i 5 min. Derefter kan du tilsætte en spsk honning eller noget frisk presset citron.

B. 
Har du pardentose – betændelse i tandkødet – hjælper det at gurgle ren Timian ( så meget af krydderiet som muligt i kogt vand og så gugle det i munden).

C. 
Krydderiet er desuden en fremragende kilde til at få forskellige mineraler og C-vitamin og A- Vitamin.

timian

God fornøjelse med denne dejlige krydderurt. Den både smager og dufter godt. Og er som på billedet velegnet til at have stående i dit hjem.

Alt i alt – et dejligt krydderi, som kan gøre meget godt for halsen

Til andre sider

Forside
Bær
Frugt
Grøntsager
Krydderier
Kogebøger
Madopskrifter
Madblogs
Seværdigheder
Rejser
Alt muligt andet

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*