Tomatsuppe – Dejligt om vinteren | Tomatsuppe

Tomatsuppe

Om vinteren er det ofte rigtig dejligt at få noget varm tomatsuppe som kan give varme til kroppen :-). Her er en opskrift på en suppe som er både let at lave, sund og som smager godt. Suppen kan laves på under en time og smager rigtig godt med brød til. Den kræver ikke de store forberedelser. Den er både fyldig og lækker.

Ingredienser

Tomatsuppe med friske tomater, gulerødder og løg
 Ingredienser
 2 spsk olivenolie
 2 løg
 2 gulerødder
 2 fed hvidløg
 12 friske tomater eller 3 dåser tomater (evt flåede tomater på dåse)
 1 liter hønse bouillon
 Tørret eller frisk basilikum
 2 dl fløde
 salt og peber

Tomatsuppe

Det første du gør er at varme olien i en stor gryde. Løg og gulerødder hakkes i små stykker og svitses i gryden. Derefter tilsættes hvidløg i gryden. Og der røres godt rundt. Tomaterne skæres ud i stykker så meget som det er muligt og puttes i gryden. Kort efter tilsættes hønsebouillonen. Sæt basilikum og timian i gryden, skrue ned for varmen og lad suppen simre i ca. 1/2 time. Derefter blendes suppen til en ensartet masse og der hældes fløde i. Der kan også tilsættes pasta til suppen for at give den lidt fylde (dette skal selvfølgelig gøres efter suppen er blevet blendet og har en ensartet masse).

Alt i alt en god og dejlig supper. det er sund og let at lave. den er velegnet til en kold vinter aften. Tomater er jo også sunde, og kan være med til at styrke dit helbred. Alle de andre ingredienser er ingredienser som er gode for kroppen og som bestemt ikke feder. Så har du brug for at holde den slanke linie, så er tomatsuppen også en god spise.

God fornøjelse med denne lækre tomatsuppe.

Til andre sider

Forside
Bær
Frugt
Grøntsager
Krydderier
Kogebøger
Madopskrifter
Madblogs
Seværdigheder
Rejser
Alt muligt andet

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*