Torskerogn fyldt med D vitamin | Torskerogn og sundhed

torskerogn
torskerogn

www.bykarina.dk

Se min blog om boger på www.boginspirationen.dk

Se min blog om sundhed og wellness www.bykarina.dk

se min blog om juleinspiration på www.juleinspirationen.dk

Torskerogn fyldt med D vitamin

Står du og mangler inspiration til din madpakke – så kan torskerogn være et udmærket valg (selvom det nogle gange kan være en lidt kedelig spise). Selvom man kan købe frisk torskerogn hos fiskehandleren, så er torskerogn på dåse også en kendt variant. Torskerogn på dåse er ikke nødvendigvis ren torskerogn. Rognen er tilsat vand, salt, mel, tomatpure og andre krydderier.

Ikke alt er torskerogn

Politiken har i deres artikel Der mangler torsk i torskerogn  konstanteret at det ikke er alle dåser som reelt indeholder torskerogn. Mange af dåserne er blandings dåser af rogn fra japansk ising fra Stillehavet, sej fra Atlanterhavet og hoki fanger nær New Zealands kyst. Artiklen beskriver således:

»Der er rigtig mange, der bliver overraskede, når jeg fortæller dem, at det ikke altid er rogn fra torsk, der er i dåserne. Men der står jo bare ‘rogn’ udenpå, så der er ikke noget at komme efter. Hvis du vil have rigtig torskerogn, skal du gå efter de dåser, hvor der står ‘torskerogn’ på,« påpeger Christian Sievertsen til 24 timer.

»Som regel kan du også se det på prisen – ‘torskerogn’ er dyrere end dem, der bare hedder ‘rogn’.«

Har man dog fat i en god torskerogn kan det siges at: Torskerognen er sundt, fedtfattigt og indeholder umættede fedtsyrer plus de sunde Omega 3 fedtsyrer, er rig på jod og har et højt indhold af D, E og B12 vitamin. En halv dåse torskerogn dækker ca. 20 – 30 procent af dit dags forbrug af omega 3 fedtsyrer. Torskerognen er især rundt fordi den er så rig på D – vitamin. D-Vitamin er et vitamin som generelt er godt for immunforsvaret, humøret og det generelle overskud. Men lige så vigtigt er det at D vitamin er en forudsætning for at du kan bygge calcium inde i knoglerne.

Så selvom det er en lidt kedelig spise, kan det sagtens være et godt valg. Der er tale om et valg der er sundt for dig og din krop. Og som sagt er der tale om en spise smæk fyldt med D vitaminer, som jo netop især om vinteren kan være en mangelvare.

Til andre sider

Forside
Bær
Frugt
Grøntsager
Krydderier
Kogebøger
Madopskrifter
Madblogs
Seværdigheder
Rejser
Alt muligt andet

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*