Turen går til Andalusien | Andalusien

Turen går til Andalusien
Turen går til Andalusien

Se min blog om boger på www.boginspirationen.dk

Se min blog om sundhed og wellness www.bykarina.dk

se min blog om juleinspiration på www.juleinspirationen.dk

Turen går til Andalusien

Andalusien er en region i det sydlige Spanien. Hovedstaden i regionen er Sevilla, I 409 e.kr bosatte vandalerne dig - og det siges at navnet Andalusien stammer fra dem uden at det vides med sikkerhed. Senere (711 - 1492) kom Andalusien sammen med resten af den iberiske halvø på arabiske hænder. Noget Andalusien stadig bærer præg af den dag i dag. Det arabiske navn for Andalusien er Andalus.

IMG_1685 (1) (2)

Turen går til Andalusien

Min rejse til Andalusien havde til formål at vandre i Sierra Nevada bjergene. Her var jeg sammen med en rejsegruppe som havde det eneste formål: nemlig at nyde naturen, få vandret nogle lange ture, høre om de lokale forhold – samt at lære mere om det historiske og det kulturelle Andalusien.

IMG_1673 (2)

Dagens vandring var på mellem 10 til 20 km. Ikke for meget men heller ikke for lidt. Tænk på at vandringen foregår i bjergene, hvor det hele tiden går på eller ned. Det er i sig selv hårdt nok.

Men på den måde så jeg de skønnesete spanske landsbyen, som dovent bader sig i solen og den vildest flotte natur.

Det historiske

Vi hørte om Franko tiden. En tid som stadig sætter sit præg på området. Som oftest var det sådan at de enkelte landsbyer samlet tog stilling – for eller imod. En måde at splitte lokalbefolkningen på. Vi hørte om heksejagt. Noget der har forgået under den spanske inkvision – som var både brutal og ubarmhjertelig.

Alt dette fik vi en viden om imens vi gik i det skønneske landområder. Spansk på den gode måde – hvor hver lejlighed eller boligkompleks har deres egen blomstrende altan eller krukker hængt op på den hvidkalkede væg. Andalusien er virkelig en egn af Spanien som godt kan anbefales – og skal du derned er der meget andet en lækre strande og dejlige kystområder.

De små landsbyer er fyldt med charmerende hvidkalkede huse. Alle huse er dekorede med blomster. Hver by har sin egen charme og livet går sin gang på en stille og rolig måde.

Til andre sider

Forside
Bær
Frugt
Grøntsager
Krydderier
Kogebøger
Madopskrifter
Madblogs
Seværdigheder
Rejser
Alt muligt andet

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*